Museum van de Geest wint museum of the year award

Museum van de Geest heeft de Museum of the Year Award 2022 gewonnen. Het is de meest prestigieuze museumprijs in Europa waarbij innovatieve visies in de museumsector worden bekroond. De uitreiking vond zaterdagavond plaats in het Estonian National Museum in Tartu in Estland en werd georganiseerd door het European Museum Forum. Deze organisatie stimuleert sinds 1977 de ontwikkeling en kwaliteit van Europese musea.

De woorden van de jury waren lovend: “Dit fantastische museumproject verkent de aard van de menselijke geest op een unieke en innovatieve manier en belichaamt de kracht van musea in de samenleving. Het is een zeer inspirerende, mensgerichte instelling.”

De prijs is toegekend aan het vernieuwde Museum van de Geest | Dolhuys dat in 2020 werd geopend door Koningin Máxima. Na een ingrijpende renovatie en verbouwing door Verlaan & Bouwstra architecten heeft het museum in samenwerking met Kossmanndejong een nieuwe museale presentatie neergezet met multimedia tours ontwikkelt door IJsfontein.

Lees verder op de site van het museum: https://museumvandegeest.nl/actueel/museum-van-de-geest-wint-museum-of-the-year-award/

Nieuws