Seeligkazerne

Scholengemeenschap De Rooi Pannen met MBO-opleidingen Horeca en Toerisme/Recreatie is gevestigd in de Seeligkazerne. Vanaf 2016 maakt VB het ontwerp en de uitwerking voor de herbestemming van het totale complex.

Op het terrein zijn 3 gebouwen aanwezig: het Groot Arsenaal, Klein Arsenaal en het Hoofdgebouw. In het Groot Arsenaal wordt een onderwijshotel gerealiseerd waar gasten kunnen vergaderen, eten en slapen. In het Klein Arsenaal komt de praktijkafdeling van Toerisme & Recreatie. In het voormalige Hoofdgebouw van de kazerne zijn de klaslokalen van het opleidingsinstituut gelegen.

Op het binnenterrein zijn 2 compleet nieuwe patio’s geplaatst, die voornamelijk uit glas bestaan. In het hoofdgebouw en in het groot Arsenaal zijn een onderwijshotel, een fine dining en casual dining restaurant en diverse multifunctionele zalen georganiseerd. Het Klein Arsenaal (1836) wordt gerund door de afdeling Toerisme & Evenementen. In dit gebouw bevindt zich het Tourist Office, een theaterzaal en zijn er ook diverse mogelijkheden om te kunnen vergaderen.

Projectdetails

Categorie: Restauratie/herbestemming
Opdrachtgever: De Rooi Pannen
Programma: Onderwijs
Bouwkosten: € 32 miljoen
Status: Opgeleverd
Opleverdatum: maart 2019