Seeligkazerne

Scholengemeenschap De Rooi Pannen met MBO-opleidingen Horeca en Toerisme/Recreatie is gevestigd in de voormalige Seeligkazerne. Vanaf 2016 maakte VB het masterplan voor de herbestemming van het totale complex tot onderwijscampus, dat in deelfasen is uitgewerkt en uitgevoerd.

Op het terrein zijn 3 gebouwen aanwezig: het Groot Arsenaal, Klein Arsenaal en het Hoofdgebouw. In het Groot Arsenaal is een onderwijshotel gerealiseerd waar gasten kunnen vergaderen, eten en slapen. Het Klein Arsenaal huisvest de praktijkafdeling van Toerisme & Recreatie. In het voormalige Hoofdgebouw van de kazerne zijn de klaslokalen van het opleidingsinstituut gelegen.

Op het binnenterrein van het hoofdgebouw zijn 2 compleet nieuwe patio’s geplaatst, die voornamelijk uit glas bestaan. In het groot Arsenaal zijn een onderwijshotel, een fine dining en casual dining restaurant en diverse multifunctionele zalen georganiseerd. Het Klein Arsenaal (1836) wordt gerund door de afdeling Toerisme & Evenementen. In dit gebouw bevindt zich het Tourist Office, een theater/concertzaal en zijn er ook diverse mogelijkheden om te kunnen vergaderen.

Projectdetails

Categorie: Restauratie/herbestemming
Opdrachtgever: De Rooi Pannen
Programma: Onderwijs
Bouwkosten: € 32 miljoen
Status: Opgeleverd
Opleverdatum: maart 2019