Waalse Kerk

Tussen 2018 en 2020 is bij de Waalse kerk Amsterdam intensief onderhoud uitgevoerd door aannemingsbedrijf Nico de Bont op aanwijzen van Verlaan & Bouwstra architecten. Het exterieur heeft een onderhoudsbeurt gekregen waarbij alle houten onderdelen zijn geschilderd, zinken gootbekledingen zijn vervangen en verspreid voorkomend voeg- en metselwerk is hersteld.

Ook het interieur is op diverse plekken onderhanden genomen. Het stucwerk dat losgekomen was door oude lekkages is hersteld. Rotte balkkoppen van het orgelbalkon zijn vervangen. Schades aan houtimitatie (schilderwerk) op de kerkbanken zijn hersteld en de binnenkant van alle buitenkozijnen is geschilderd.

De consistorie is voorzien van een nieuwe wandbespanning en stoffering. Doordat decennialang direct zonlicht in deze kamer scheen waren de gordijnen en wandbespanning verkleurd en sleets geworden. In samenwerking met de firma Oostendorp is een passende stoffering gekozen voor deze bijzondere kamer. Er zijn nu ook valgordijnen geplaatst die directe zontoetreding tegengaan. Naast de stoffering is het houtwerk in deze kamer ook opgefrist. De houten parketvloer is geschuurd en voorzien van een nieuwe beschermlaag. De schades aan de houtimitatie op de lambriseringen zijn bijgewerkt. Speciaal voor deze kamer zal lichtontwerper Joost de Beij een verlichtingsplan maken zodat deze kamer multifunctioneler ingezet kan worden voor o.a. Franstalige lessen en vergaderingen.

Het kerkgebouw en consistoriekamer worden verhuurd voor bijeenkomsten, concerten en evenementen. Op verzoek van de Waalse Kerk hebben wij in samenwerking met een keukenleverancier een plan gemaakt voor een nieuwe cateringkeuken. De keuken is geschikt voor cateringbedrijven die op locatie hun gerechten willen klaarmaken.