Publicaties

Regelmatig verschijnen er publicaties van onze projecten. Delen van deze publicaties kunt u hier downloaden. Mocht u interesse hebben in de volledige versie dan kunt u deze bij ons bestellen.

Huis ter Horst in Erfgoed Magazine

In het blad Erfgoed Magazine verscheen een artikel over Huis ter Horst in Loenen (Gld.). Ons bureau ondersteunt de eigenaar al jaren bij de restauratie van het kasteel en de bijgebouwen. Klik hier om het artikel te lezen.

Verhalen uit Kasteel de Haar

Verlaan & Bouwstra Architecten is al jarenlang betrokken bij de restauratie van Kasteel De Haar. Over het kasteel en haar bewoners is onlangs een prachtig kinderboek verschenen: Verhalen uit Kasteel de Haar. Het boek is geschreven en geïllustreerd door Coen Bouwstra. Alexandra barones Van Zuylen Van Nijevelt, 1 van de dochters van Baron van Zuylen, heeft het voorwoord geschreven. Kinderen worden door middel van mooie illustraties en spannende verhalen meegenomen langs de geschiedenis van het kasteel.

Voor meer informatie, verkooppunten en bestelling: klik hier

Ruurlo in de Telegraaf

Artikel De Telegraaf, 10 juli 2014

download

Herbouw Hofpoort Vianen

Artikel Algemeen Dagblad, 27 mei 2014

Chatelet Kasteel De Haar tijdelijk te bezichtigen

Na een restauratie van 2 jaar onder leiding van Verlaan & Bouwstra Architecten, opent het Chatelet gedurende 3 maanden haar deuren voor het publiek.

download

Artikel Dagblad de Limburger

31 mei 2013. Project Filmhuis Lumiere, Maastricht

download

ArchitectuurNL

Artikel in ArchitectuurNL, over het universiteitsgebouw aan het Janskerkhof te Utrecht.
download

Uitgave Paviljoen Welgelegen

Na ruim 200 jaar besloot het provinciaal bestuur van Noord-Holland zowel het interieur als het exterieur zorgvuldig te laten restaureren. Hoewel de feitelijke werkzaamheden in 2007/2008 plaatsvonden, gingen daar enkele jaren van onderzoek aan vooraf. Tal van deskundige mensen hebben met enorm veel liefde en toewijding aan de restauratie hun medewerking verleend. Daarvoor past waardering, bewondering en dank. Het resultaat van al deze inspanningen is in deze publicatie in beeld gebracht.

download

Uitgave Zwijnsbergen Herrezen uit de as

In Helvoirt, gemeente Haaren (Noord-Brabant), ligt de buitenplaats Zwijnsbergen. Het was een van de meest voorname Brabantse monumenten, totdat het in maart 2001 grotendeels door een felle brand werd verwoest. De schade was groot, maar dankzij de inspanningen van verschillende instanties en personen, niet in de laatste plaats van de eigenaren, de familie Van Lanschot, kon een omvangrijke resauratie plaatsvinden die Zwijnsbergen uit de as deed herrijzen.

download

Uitgave ‘De Beyers Kameren’

Het voltooien van de restauratie vormde een goed moment om aandacht te besteden aan 400 jaar geschiedenis van de ‘Beyers Kameren’. De auteurs, de kunsthistoricus Remon van Berkel en Dr. Heimerick Tromp hebben de uitgave geschreven als een wandeling door de geschiedenis en kozen enkele belangrijke momenten uit het verhaal van de diverse bouwfasen en het beheer om het eigene van de ‘Beyers Kameren’ te belichten. Bij het samenstellen van het verhaal hebben zij zeer veel steun gehad aan het onderzoek, dat in de jaren zestig van de twintigste eeuw werd verricht door Prof. Dr. Ir. C.L. Temminck Groll.

download

Uitgave Maastricht silhouet De Hoofdwacht

Het boek ‘De Hoofdwacht’ is een uitgave van de Stichting Historische Reeks Maastricht en is het zesenvijfstigste deel in de reeks ‘Maastrichts Silhouet’. De Stichting stelt zich ten doel: het op ruime schaal verstrekken van informatie en documentatie aan iedere geinteresseerde in of bezoeker van Maastrichtse ‘monumenten’.

download

Artikel Lumière Maastricht in Architectuur.NL

Zie ook: https://www.architectuur.nl/magazine/preview-architectuurnl-01-2017/

download

Artikel Herbouw Clemenskerk Ameland in Kerk Magazine

download

Artikel Kasteel Ruurlo in Herenhuis

Dit artikel is recentelijk verschenen in het blad Herenhuis, Wonen in historie. Zie ook www. herenhuis.nl

download

Artikel De Mottekamp te Ruigahuizen in Friesland Post

Dit artikel is in september verschenen in het blad Friesland Post.

download

Gestolde tijd – Waalse Kerk van Haarlem

In 2019 is de restauratie van de Waalse kerk te Haarlem afgerond. Over het verloop van de restauratie is een mooi boekje verschenen. Als u interesse heeft in een exemplaar, kunt u contact met ons opnemen via info@verlaanenbouwstra.nl

download

Natuurmonumenten – Bel-étage Kasteel Eerde nu echt klaar

De restauratie van het interieur van Kasteel Eerde was eigenlijk eerder dit jaar al gereed. In oktober zijn de vertrekken ook helemaal ingericht. Op de website van Natuurmonumenten vindt u een artikel met mooie foto’s van het eindresultaat: Bel-étage Kasteel Eerde